Menneet radio-ohjelmat

VEIKKO RUNOLINNA ’Anteeksiantamisen voima’

3. Yksi tie -jakso. Helsingin Lähetysseurakunnan perustaja, Olavi Runolinna tuli uskoon vankilassa, istuessaan tuomiota murhasta. Yllättävän ja mielenkiintoisen kertomuksen omasta isästään kertoo Veikko Runolinna.Maaliskuussa 1932 Olavi Runolinna murhasi kaksoisagentti Minna Craucherin. Konnunsuon vankilassa, kesken vankilatuomion, Olavi Runolinna tuli uskoon. Tuon jälkeen hänen elämänsä suunta muuttui täysin. Hän oli vankilassa valkoisten johtaja. Uskoontulon jälkeen hän pyysi anteeksi punaisilta ja kertoi, että hän ei ole enää valkoisten johtaja, vaan hänellä on uusi johtaja, joka on Jeesus. Myöhemmin hän aloitti hengellisen työn, joka johti v.1960 Helsingin Lähetysseurakunnan perustamiseen.

Harri Joki puhuu aiheesta anteeksi antamisen voima. Mia Joki laulaa kappaleen ”Sinun on taivas ja maa’ (CD:ltä ’Sulle valmis’).

KENT NYMAN Anna unelmasi Jumalalle

2. Yksi tie -jakso. Kent Nymanin unelma oli tulla isona jääkiekkoilijaksi, mutta unelma murskaantui, kun oma isä hukkui uintimatkallaan. Samalla murskaantui Kentin elämä; tuli katkeruus, alkoholi, huumeet ja vankila. Ensimmäisen kerran hän joutui vankilaan 15-vuotiaana. Lopulta hän oli vankilassa yhteensä kahdeksan kertaa. Konnunsuon vankilan eristyssellissä, hän kohtasi Jeesuksen. Nyt vuosikymmenien jälkeen, hän saa elää todeksi myös unelmaansa jääkiekkourasta.

Harri Joki kertoo puheessaan siitä, miten Jumala huomioi unelmammekin ja antaa niille uuden elämän, kun annamme ne Hänelle. Ohjelmassa kuullaan Mia Joen kappale ’Armoistuin’ (CD:ltä ’Uskollinen), mikä on hänen voimakkain sävellyksensä.

TIMO AHOLA ’Jumalan äänen kuuleminen’

1. Entiselle ammattinyrkkeilijällä Timo Aholalle, jota valmensi Elis Ask. tuli vuonna 1981 pysähdys. Ryyppyillan päätteeksi Timo tappoi hyvän ystävänsä vahinkolaukauksella. Helsingin vankilassa Timo kuuli Jeesuksesta vankilalähetiltä. Vankisellissä Timo kuuli Jumalan puhuvan hänelle, minkä seurauksena Timo tuli uskoon ja sai elämäänsä uuden suunnan. Nykyään hän toimii evankelistana Keski-Suomessa.

Mia Joki laulaa Vain yksi tie -ohjelmasarjan tunnuskappaleen ’Iankaikkisen elämän’ (CD:ltä ’Uskollinen). Harri Joki kertoo, koskettavan kertomuksen elämänsä palvelleesta lähettipariskunnasta, jonka ihmiset unohtivat. Mutta Jumala ei…