VAIN YKSI TIE

Todistajat

Jumalan muuttavasta Voimasta kertovat todistajat, joiden elämä on muuttunut kokonaan.

Osa 1 ’Mille perustukselle sinä rakennat?’ – todistus: Lauri ’Late’ Johansson

Lauri ’Late’ Johansson kertoo elämästään ja ajatuksistaan. Hän on istunut vankilassa yhteensä noin 20 vuotta. Yhdeksän vuotta sitten, kesken murhatuomiota, hän tuli uskoon Riihimäen vankilassa, sen jälkeen hän tunnusti kaksi murhaa lisää. Nykyään Lauri on Jeesuksen voimakas todistaja.”Ei aina tarvitse olla murhamies ja rikollinen ja joku kova konna, että tarvitsee Jeesusta, nimittäin Jeesusta me tarvitaan jokainen.”

Laulaja-lauluntekijä, Mia Joki, laulaa kappaleet ’Nooa’ ja ’Että meillä rauha olisi’.

Nähtävissä arkistosta

Osa 2 ’Jumalan äänen kuuleminen’ – todistus: Timo Ahola

Ryyppyillan päätteeksi Timo tappoi hyvän ystävänsä vahinkolaukauksella. Vankisellissä Timo kuuli Jumalan puhuvan hänelle ja hän tuli uskoon ja sai elämäänsä uuden suunnan.

Entiselle ammattinyrkkeilijällä Timo Aholalle, jota valmensi Elis Ask, tuli vuonna 1981 pysähdys. Ryyppyillan päätteeksi Timo tappoi hyvän ystävänsä vahinkolaukauksella. Helsingin vankilassa Timo kuuli Jeesuksesta vankilalähetiltä. Vankisellissä Timo kuuli Jumalan puhuvan hänelle, minkä seurauksena Timo tuli uskoon ja sai elämäänsä uuden suunnan. Nykyään hän toimii evankelistana Keski-Suomessa.

Mia Joki laulaa Maurien aikaisella linnakkeella Malagassa kuvatun kappaleen ’Siis valvokaa’.

Nähtävissä arkistosta

Kent Nyman

Osa 3 ’Anna unelmasi Jumalalle’ – todistus: Kent Nyman

Kent Nymanin unelma oli tulla isona jääkiekkoilijaksi, mutta unelma murskaantui, kun oma isä hukkui uintimatkallaan.

Samalla murskaantui Kentin elämä; tuli katkeruus, alkoholi, huumeet ja vankila. Ensimmäisen kerran hän joutui vankilaan 15-vuotiaana. Lopulta hän oli vankilassa yhteensä kahdeksan kertaa. Konnunsuon vankilan eristyssellissä, hän kohtasi Jeesuksen. Nyt vuosikymmenien jälkeen, hän saa elää todeksi myös unelmaansa jääkiekkourasta.

Harri Joki kertoo puheessaan siitä, miten Jumala huomioi unelmammekin ja antaa niille uuden elämän, kun annamme ne Hänelle. Mia Joen musiikkivideot ’Rauhaa pyhä maa’ ja ’Uskon vaan’ on kuvattu Öljymäellä Jerusalemissa ja Andaluciassa Espanjassa.

Nähtävissä arkistosta

Veikko Runolinna

Osa 5 ’Anteeksiantamisen voima’ – todistus: Veikko Runolinna

Helsingin Lähetysseurakunnan perustaja, Olavi Runolinna tuli uskoon vankilassa, istuessaan tuomiota murhasta. Yllättävän ja mielenkiintoisen kertomuksen omasta isästään kertoo Veikko Runolinna.Maaliskuussa 1932 Olavi Runolinna murhasi kaksoisagentti Minna Craucherin. Konnunsuon vankilassa, kesken vankilatuomion, Olavi Runolinna tuli uskoon. Tuon jälkeen hänen elämänsä suunta muuttui täysin. Hän oli vankilassa valkoisten johtaja. Uskoontulon jälkeen hän pyysi anteeksi punaisilta ja kertoi, että hän ei ole enää valkoisten johtaja, vaan hänellä on uusi johtaja, joka on Jeesus. Myöhemmin hän aloitti hengellisen työn, joka johti v.1960 Helsingin Lähetysseurakunnan perustamiseen.

Harri Joki puhuu aiheesta anteeksi antamisen voima. Mia Joen laulamat kappaleet ”Oletko se sinä’ ja ’Halleluja’ on kuvattu Arbelan vuorella ja Jordan Joella Israelissa.

Nähtävissä arkistosta

Jukka Tolonen

Osa 6 ’Uusi elämä’ – todistus: Jukka Tolonen

Yksi Suomen tunnetuimmista kitaristeista, Jukka Tolonen, tuli uskoon vankilassa istuessaan tuomiota naisystävänsä murhayrityksestä. Hän rukoili ensimmäisen kerran Jeesusta, että tämä nainen jäisi henkiin. Tapahtui kaksi ihmettä. Nainen selvisi hengissä ja Jukka löysi Jeesuksen elämäänsä.

Harri Joki oli aikoinaan ravintolanomistaja ja paikallisradio DJ Tampereella. Hänellä oli tuolloin Suomen suurin yksityinen äänilevykokoelma, yli 45 000 levyä. Kun hän tuli uskoon, kaikki tuo jäi taakse. Yksi Mia Joen koskettavimmista videoista ’Iankaikkisen elämän’ kertoo nuoren Samuelin tarinan, joka kuoli moottoripyöräonnettomuudessa.

Nähtävissä arkistosta

Thomas Nemlander

Osa 7 ’Suurin ihme’ – todistus: Thomas Nemlander

Thomas Nemlander eli vankilasta vapauduttuaan kaksoiselämää. Hän oli perheen isä ja samaan aikaan narkomaani. Jumala näytti hänelle yliluonollisella tavalla kaikki hänen syntinsä, jonka tulokseni hän turvautui Jeesukseen. Huumeet jäivät kertaheitolla.

Harri Joki kertoo puhuttelevan kertomuksen miehestä, joka yritti kaikin tavoin päästä koirastaan eroon. Mia Joki laulaa latinalaiskappaleen ’Minun sieluni kiittää’ sekä romanttisen balladin ’Rakkaus’ (1.Kor.13).

Nähtävissä arkistosta

Esa Heinonen

Osa 8 ’Rosvo ja poliisi’ – todistus Esa Heinonen

Rikospoliisi Esa Heinonen joutui identiteettikriisiin tullessaan uskoon. Kun hän aikaisemmin kuulusteli rikoksesta syytettyjä, hän ajatteli, että hän on poliisi ja pöydän toisella puolella istuu rosvo. Mutta uskoontulonsa jälkeen hän ymmärsi, että Jumalan näkökulmasta, me kaikki olemme ’rosvoja’.

Harri Joki kertoo siitä, miten me kaikki tarvitsemme Jeesusta. Mia Joki laulaa kappaleet ’Taivas’ sekä yhdessä Gospel Riderssien kanssa kuvattu ’Voittajien’.

Nähtävissä arkistosta

Mari Mattelmäki

Osa 9 ’Kun mahdoton muuttuu mahdolliseksi’ – todistus: Mari Mattelmäki

Kun Mari Mattelmäki oli lähetystyössä Ecuadorissa, tuntui, että koko kaupunki oli häntä vastaan. Hänen koiraansa kivitettiin ja ihmiset toivat roskansa hänen ovensa eteen. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Mari rukoili naapurin pojan puolesta, joka oli jäänyt auton alle..

Harri joki puhuu ja Mia Joki laulaa kaksi kappaletta ’Lähetä minut’ ja aivan uuden, ennen julkaisemattoman kappaleen, ’Herra Sua kiittää saan’.

Nähtävissä arkistosta

Osmo Räisänen
Jussi Jokisaari
Pauli Blomerus

Osa 10 ’Äidin rukous’ – todistus: Osmo Räisänen, Pauli Blomerus ja Jussi Jokisaari

Kolme äitiä rukoili lastensa puolesta vuosia. Jumala vastasi äitien rukouksiin. Kaikki kolme miestä tulivat uskoon. Kaikki kolme ovat vankilatyön veteraaneja. Jussi Jokisaari on kirjailija ja evankelista. Pauli Blomerus oli vajonnut jo puliukkoasteelle, kun vuonna 1979 hänen elämänsä muuttui niin, että sitä ihmettelivät paikalliset poliisitkin. Oman todistuksensa kertoo akaalainen Osmo Räisänen. Hän oli 11 kertaa vankilassa, kun 1984 Mikkelin vankilan sellissä Jeesus pelasti Osmon.

Mia Joki laulaa kesäpäivänä Kangasalla kuvatun, Jeesuksen vuorisaarnaan tehdyn kappaleensa ’Älkää murehtiko’

Nähtävissä arkistosta

Antti Saino

Osa 11 ’Kuollut mies elää’ – todistus: Antti Sainio

Antti Sainio oli koomassa sairaalan ruumishuoneella kolme päivää. Kun hoitaja saapui ruumishuoneeseen, hän pelästyi nähdessään, kuinka kuolleeksi todettu mies liikkui. Se oli Antti. Tuosta tapahtumasta on kulunut 65 vuotta. 90-vuotias Antti Sainio on ilmeisesti Suomen vanhin vankilalähetti, sillä hänellä on takanaan 55 vuotta vankilatyötä. Vuonna 2014 hänelle annettiin Oikeusministerin myöntämä vankeinhoidon ansioristi. Antti huomioitiin myös kutsulla Presidentin linnaan Itsenäisyyspäivän juhlaan.

Harri Joki esittelee Patmos saaren mielenkiintoista historiaa. Mia Joki esittää yhdessä aviopuolisonsa kanssa Patmoksella kuvatun kauniin rakkauslaulun ’Lahja Jumalan’.

Nähtävissä arkistosta

(vas.) Risto Kiiskilä, Esa Eerola ja Pentti Kuukankorpi

Osa 12 ’Jumalan ilmestyminen sodan keskellä – todistus: Esa Eerola, Pentti Kuukankorpi ja Risto Kiiskilä

Suomi 100 vuotta juhlajakso: Jumala näytti sotilaalle haavoittumispaikan etukäteen. Pelkosenniemeltä Karjalan kannakselle. Kaksi sotaveteraania ja sotainvalidien veljespappi kertovat ihmeellisiä selviytymiskertomuksia sodan ajalta, kuinka Jumala vastasi Suomen kansan rukouksiin. 98-vuotias Pentti Kuukankorpi (FM), 92-vuotias Risto Kiiskilä (DI) ja rovasti Esa Eerola kertovat, miten sotilaat varjeltuivat yliluonnollisesti sodan keskellä. Mukana yhteensä 65 autenttista kuvaa talvi- ja jatkosodasta.

Mia Joki laulaa teemaan sopivan laulun ’Herra suojele kansaamme’.

Nähtävissäarkistosta

Ari Lepistö

Osa 13 ’Vangista pastoriksi’ – todistus: Ari Lepistö

Ari Lepistön elämä oli nuoruudesta asti väkivaltaa, alkoholia ja huumeita. Hän oli vankilassa yhteensä seitsemän vuotta. Vankilan sellin yksinäisyydessä hän kuuli Jumalan äänen, tästä puolen vuoden päästä hän tuli uskoon. Ari on olut vuosia vankilaevankelista, tällä hetkellä hän opiskelee pastoriksi.

Harri ja Mia Joki opettavat ensi kertaa yhdessä, aiheena on ’Etten lankeaisi’. Musiikkivideo on Mian kuudennen CD:n tunnuskappale ’Aamuruskon maa’.

Nähtävissä arkistosta

Pauli Joona

Osa 14 ’Jumala antoi kodin, työn ja vaimon’ – todistus: Pauli Joona

Pauli Joona rukoili vankilassa itselleen vaimoa kahdeksan vuotta. Jumala vastasi rukoukseen. Ohjelmassa nähdään tuore väläys hänen häistään. Pauli nukkui lapsuutensa aina vaatteet päällä, koska hän joutui usein lähtemään ulos väkivaltaista isäänsä pakoon. Pauli on istunut 20 vuotta elämästään vankilassa. Lyhin jakso ’siviilissä’ oli vain 22 tuntia. Nyt hän on vapaa. Hän tuli uskoon yhdeksän vuotta sitten.

Mia Joki laulaa Patmoksen saarella kuvatun kappaleen ’Usko Herraan Jeesukseen’. Harri ja Mia kertovat äidistä, joka antoi anteeksi tyttärensä tappajalle.

Nähtävissä arkistosta

Mia Joki

Osa 15 ’Taiteilijan tytär’ – todistus: Mia Joki

Taiteilija Olli Joen tytär, Mia Joki, eli yltäkylläistä elämää musiikin ja taiteen ympäröimässä kodissa, mutta sitten kaikki muuttui.. Avioliiton ja uskoontulon myötä, Mia Joen, elämä muuttui täysin. Nykyään hän elää maaseudulla kuuden lapsensa ja kolmen koiransa kanssa. Yhdessä aviopuolisonsa kanssa he ovat tehneet jo vuosia musiikkia ja vankilatyötä. Ohjelmassa nähdään kaksi aivan erityylistä musiikkivideota: herkkä lastenlaulu ’Tässä äiti’ ja yhdessä Gospel Riderssien kanssa toteutettu ’Saan ajaa kohti Taivasta’.

Nähtävissä arkistosta

Sakari ’Sigge’ Pihlaja

Osa 16 ’Lapsuuden Jeesus oli sittenkin minua varten’ – todistus: Sakari ’Sigge’ Pihlaja

Sakari ’Sigge’ Pihlaja oli kiltti partipoika ja uskonasiat olivat hänelle tuttuja lapsuudesta lähtien. Mutta sitten päihteet ja rikollisuus alkoivat hallitsemaan hänen elämäänsä. Hän joutui vankilaan jo 16-vuotiaana. Hän oli vankilassa yhteensä yhdeksän eri kertaa. Tätä kierrettä jatkui 20 vuotta, kunnes Ruotsissa poliisivankilassa hän rukoili ensimmäisen kerran tosissaan Jumalaa.

Mia Joen esittämä kappale ’Jeesus voittanut on’ on yksi hänen voimakkaimmista kappaleistaan. Mia on kuvattu Patmoksen saarella valtavan kallion huipulla. Harri Joki puhuu etsikkoajasta.

Nähtävissä arkistosta

Osa 17 – Rooma Special ’Vankina Roomassa’

Missä kaksi kaikkien aikojen tunnetuinta kristittyä vankia vietti viimeisen yönsä ennen teloitusta? – Roomassa, Mamertiinien vankilassa. Vangit olivat apostolit, Pietari ja Paavali, jotka viettivät todennäköisesti viimeiset hetkensä tässä Rooman pahamaineisimmassa vankilassa. Paavali teloitettiin katkaisemalla häneltä kaula ja Pietari ristiinnaulittiin ylösalaisin. Vankilan lisäksi tutustumme mm. Colosseumiin, Fontana di Treviin ja Paavalin hautakirkkoon.

Mia Joki esittää kaksi voimakasta kappaletta: Patmoksella aiemmin kuvattu ’Herran siunaus’ ja Pietarin aukiolla kuvattu kappale Kruunataan’.

Nähtävissä arkistosta

Osa 18 ’Vankilan tyttö’ – todistus: Päivi Räsänen

Päivi Räsänen kertoo omasta ’vankilataustastaan’. Jo lapsena Päivi oli rohkea pieni evankelista kysyessään varavankilanjohtajalta yllättävän kysymyksen.

Mia Joki esittää Andaluciassa kuvatun kappaleen ’Olet ihmeellinen’. Harri Joki kertoo rukouksen korkeimmasta tasosta.

Nähtävissä arkistosta

Pekka ’Vespa’ Vesamäki
Pekka Nyyssönen

Osa 19 ’Motoristien tie vapauteen’ – todistus: Pekka ’Vespa’ Vesamäki ja Pekka Nyyssönen

Kaksi Gospel Riders motoristia kertoo elämänmuutoksestaan. Molemmat olivat sotkeneet elämänsä, mutta usko Jeesukseen antoi uuden pohjan ja vapauden. Pekka ’Vespa’ Vesamäki sotkeutui nuorena transsendenttiseen meditaatioon. Hän jätti kihlattunsa ja lähti töihin tivoliin Norjaan. Jumala vastasi Pekan äidin rukouksiin, Pekka tuli uskoon ja on tällä hetkellä Gospel Ridersien Tampereen aluevastaava. Pekka Nyyssönen tuli uskoon 15-vuotiaana, mutta ajautui kauaksi Jeesuksesta. Fyysisen ja psyykkisen sairauden ja avioeron jälkeen hän oli valmis palaamaan takaisin.

Mia Joki esittää kaksi motoristivideota ’Monta kulkijaa’ ja ’Sulle valmis’.

Nähtävissä arkistosta

Jari Sulkunen

Osa 20 ’Hyppy kuolemaan ja pelastus’ – todistus: Jari Sulkunen

Jari Sulkunen oli huumediileri ja narkomaani. Hän yritti itsemurhaa hyppäämällä 15 metristä jäälle Kuokkalan sillalta Jyväskylässä. Jumala varjeli ja Jari jäi henkiin. Myöhemmin hän rukoili Jumalaa vankimielisairaalassa ja hänen elämänsä muuttui täysin.

Harri Joki kertoo vertauksen lampaista ja paimenesta, sekä perheen Benjamin-koirasta. Mia Joen laulamalla musiikkivideolla ’Matkalla Taivaaseen’ nähdään lähes 20 kristittyä motoristia.

Nähtävissä arkistosta

Kalevi Marin

Osa 21 ’Kohtasin sielunvihollisen kasvotusten’ – todistus: Kalevi Marin

Kalevi Marin jäi kaksivuotiaana auton alle. Lääkäri sanoi, että hän kuolee seuraavana päivänä, mutta seurakunta rukoili lapsen puolesta…
Kalevi Marin on eläkkeellä oleva rakennusmestari, joka nykyään asuu yhdessä Pirjo-vaimonsa kanssa Keravalla. Vuosien aikana hän on työskennellyt rakennusprojekteissa ympäri maailmaa mm. Saudi-Arabiassa ja Mongoliassa, jonne rakennettiin kristillinen radioasema. Kalevi Marin kertoo järkyttävästä tapahtumasta Saudi-Arabiasta. Kalevi Marin jäi kaksivuotiaana auton alle. Lääkäri sanoi, että hän kuolee seuraavana päivänä, mutta seurakunta rukoili lapsen puolesta. Kalevi Marin on eläkkeellä oleva rakennusmestari, joka nykyään asuu yhdessä Pirjo-vaimonsa kanssa Keravalla. Vuosien aikana hän on työskennellyt rakennusprojekteissa ympäri maailmaa mm. Saudi-Arabiassa ja Mongoliassa, jonne rakennettiin kristillinen radioasema. Kalevi Marin kertoo järkyttävästä tapahtumasta Saudi-Arabiasta.

Harri ja Mia Joen aiheena on silmävoide. Musiikkivideo on afrikkalaisvaikutteinen ’Rakastan niin Herraani’.

Nähtävissä arkistosta

Osa 22 ’Isä, anna anteeksi’ – todistus: Kari K.K Korhonen

Kari KK Korhonen oli huumediileri. Hän tuli uskoon 25 vuotta sitten vankilassa. Tapahtuman jälkeen Karin vapauduttua vankilasta, hän palasi ensimmäistä kertaa kotiin. Vastassa ovella oli isä, jonka Kari oli yrittänyt puukottaa kaksi kertaa. Kari pyysi isältään anteeksi… Isän sairastuttua vuosi sitten leukemiaan, Kari palasi tuohon hetkeen uudestaan. Kari KK Korhonen oli huumediileri, joka tuli uskoon 25 vuotta sitten vankilassa. Karin vapauduttua vankilasta vastassa ovella oli isä, jonka Kari oli yrittänyt puukottaa kaksi kertaa. Kari pyysi isältään anteeksi. Isän sairastuttua vuosi sitten leukemiaan, Kari palasi tuohon hetkeen uudestaan.

Myös Harri Joki kertoo poikkeuksellisesti edesmenneestä isästään ja hänen vakavasta tapaturmastaan. Mia Joki esittää kaksi omaa sävellystään: Ateenassa kuvatun ’Isä meidän’ ja syksyn ruskassa taltioidun videon ’Tuuli viestin tuo’.

Nähtävissä arkistosta

Aila Laaksonen

Osa 23 ’Jeesus ilmestyi vankisellissä’ – todistus: Aila Laaksonen

Akaan äänikuningatar, kaikkien rakastama diakoni, Aila Laaksonen, on vieraillut satoja kertoja vankiloissa ja nähnyt, kuinka Jeesus muuttaa toivottomanakin pidetyn vangin elämän. Tällaisen vangin Aila tapasi likaisessa, rottia kuhisevassa vankilassa Bankokissa. Diakoni Aila Laaksonen on vieraillut satoja kertoja vankiloissa ja nähnyt, kuinka Jeesus muuttaa toivottomanakin pidetyn vangin elämän. Tällaisen vangin Aila tapasi likaisessa, rottia kuhisevassa, vankilassa Bangkokissa. Aila Laaksonen oli Suomen Lähetysseuran lähettinä Thaimaassa, kun hän toisen lähetin, Ulla Kuisman, kanssa kävi säännöllisesti tapaamassa paikallisessa vankilassa ’huume-Eevaa’. Aila kertoo myös yllättävästä varjeluksesta. Painava kirjahylly putosi seinältä juuri, kun hän oli kirjoittamassa rakkauskirjettä hyllyn edessä.

Harri Joki kertoo mm. turmabussista pelastuneen tytön kertomuksen. Mia Joki laulaa säveltämänsä kappaleet ’Valo maailman’ ja ’Siis valvokaa’.

Nähtävissä arkistosta

Antero ja Anneli Kallio

Osa 24 ’Jumala lohdutti lapsen kuoltua’ – todistus: Antero ja Anneli Kallio

Vankilalähetti Antero Kallio kertoo pienestä Arto-pojastaan, joka oli vasta kaksivuotias, kun hän hukkui maitosaaviin perheen pihassa… Antero teki kristillistä vankilatyötä yhteensä yli 50 vuotta. Hän kertoo vaimonsa Annelin kanssa Jumalan lohdutuksesta, avusta ja varjeluksesta. Antero on elämässään varjeltunut kaksi kertaa varmalta kuolemalta. Pieni Arto-poika oli vasta kaksivuotias, kun hän hukkui perheen pihassa, mutta Jumala lohdutti perhettä. Antero Kallio on eläkkeellä oleva maanviljelijä Akaan Viialasta. Hän teki kristillistä vankilatyötä yhteensä yli 50 vuotta. Hän kertoo vaimonsa Annelin kanssa Jumalan lohdutuksesta, avusta ja varjeluksesta. Antero on elämässään varjeltunut kaksi kertaa varmalta kuolemalta.

Mia Joen suosituin YouTube-video ’Hän tahtoo sut lähelle’ nähdään aivan uutena videoversiona, se on kuvattu Etelä-Espanjassa hämmästyttävässä Castillo Colomaresissa.
Oliko Kristoffer Kolumbus juutalainen? Harri Joki kertoo neljästä miehestä: Jeesuksesta, Mooseksesta, Esteban Martin Martinista ja Kristoffer Kolumbuksesta.

Nähtävissä arkistosta

Hannu Ratia

Osa 25 ’Syytetynä Suomen ensimmäisestä palkkamurhasta’ – todistus: Hannu Ratia

Suomen ensimmäinen palkkamurhaaja, Hannu Ratia, oli mukana niin sanotussa Jollaksen palkkamurhassa vuonna 1992. Hänet tuomittiin elinkautiseen rangaistukseen teosta.
Vankilan alkuaikoina Hannu yritti itsemurhaa kaksi kertaa, mutta Jumala varjeli hänet molemmilla kerroilla. Vankilassa Hannun elämä kuitenkin muuttui. Hannu Ratia oli mukana niin sanotussa Jollaksen palkkamurhassa vuonna 1992. Hänet tuomittiin elinkautiseen rangaistukseen teosta. Vankilan alkuaikoina Hannu yritti itsemurhaa kaksi kertaa, mutta Jumala varjeli hänet molemmilla kerroilla. Vankilassa Hannun elämä kuitenkin muuttui: ’Kaikki ne virheet, mitä minäkin tein, ne Jeesuksen veri pesi puhtaaksi’. Hannu Ratia armahdettiin vuonna 2005.

Mia Joki esittää kappaleen ’Lauluni pieni’. Videolla on mukana akaalainen Esko Siren ja hänen edesmennyt, menestyksekäs suomenhevonen Jiiärrä. Harri Joki puhuu aiheesta ’Raamatun vaarallisin luku’.

Nähtävissä arkistosta

Pekka Reinikainen

Osa 26 ’Professorin poika ja teräksenkova ateisti’ – todistus: Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellier’ssa ja toiminut käytännön lääkärinä yli 30 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut myös Lääkäriliiton valtuuskunnassa sekä Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana. Tässä harvinaisessa jaksossa Pekka kertoo myös yksityiselämästään.

Mia Joki esittää näyttävimmän musiikkivideonsa ’Suuri Jumala’, joka alkaa Genesiksen luomiskertomuksella. Harri Joki puhuu polttavasta aiheesta ’Otatko sinä?’

Nähtävissä arkistosta

Gunnar Lundberg

Osa 27 ’Jumala puhui kolmena yönä saman viestin’ – todistus: Gunnar Lundberg

Kolmena yönä peräkkäin kello 3:05 Gunnar Lundberg kuuli saman sanoman, mikä pysäytti hänet. Ennen uskoontuloa Gunnarin elämänsä oli täynnä päihteitä ja väkivaltaa. Kaksi viimeistä vuotta peruskoulua hän kävi nuorisokodista. Vankilavuosia hänellä on takanaan yhteensä yli 18, yhdeksän eri kertaa. Pisin tuomio oli kahdeksan vuotta ja kaksi kuukautta. Kun Gunnar oli 25 vuotias, syyttäjä vaati häntä eristettäväksi pakkolaitokseen vaarallisena rikoksen uusijana. Mutta tänään on kaikki toisin. Gunnar Lundberg toimii Helsingin Metrokappelin evankelistana. Hän kertoo, kuinka hänen elämänsä muuttui.

Mia Joki laulaa kaksi kaunista ja koskettavaa kappaletta, jotka on kuvattu Espanjassa: ’Kuin kyyhkynen’ Battery Parkissa ja ’Elämäni Sinun on’ Mijasin vuoristokylässä. Harri Joki puhuu entisestä nyrkkeilyn maailmanmestarista ja hänen elämänmuutoksestaan.

Nähtävissä arkistosta

Liisa Pura

Osa 28 ’Kun evankelista putosi keinusta’ – todistus: Liisa Pura

Liisa Pura on maatalon emäntä Tammelasta, hän on myös evankelista. Kun Liisa tuli nuorena uskoon, hänen puolisonsa Erkki sanoi: ’Et sinä voi pysyä uskossa, kun olet niin vilkas’. Liisa kertoo elävästi ja vilkkaasti tapahtumista vuosien varrelta: Kuinka Erkki sairastui, tuli kymmenen vuoden rukousten jälkeen uskoon ja parani ihmeellisesti. Liisa kertoo myös hauskasti päivästä, kun hän, tilaisuuden pääpuhuja, kaatoi keinun ja näki paikkansa Jumalan työpöydällä.

Mia Joki laulaa ’Niin kaunis maailmamme on’ -kappaleen, mikä kuvattiin kuukausi sitten keväisellä kukkakedolla Espanjassa. Harri Joki puhuu aiheesta ’Vauva löytyi uunista’.

Nähtävissä arkistosta

Esa Tasanen

Osa 29 ’Olisi aina näin hyvin’ – todistus: Esa Tasanen

Hetki Japanin lähetyskentältä, kun kaikki näytti menevän pieleen, mutta sitten Jumalan Henki puhui viestin.

Esa Tasanen on aikaansaava mies. Hän on tehnyt vankilatyötä kolmessa eri maassa, hän on vienyt Suomesta käytöstä poistettuja sairaalatarvikkeita 56 eri maahan. Esa tuli uskoon Ruotsissa vuonna 1967. Hän on toiminut seurakunnan saarnaajana, hän on myös ollut perustamassa Teriskoti säätiötä, joka järjestää päihde- ja mielenterveysasumispalveluja. Esa oli aikoinaan seitsemän vuotta lähetystyössä Japanissa. Ohjelmassa hän kertoo puhuttelevasta hetkestä ensimmäisellä lähetyskaudella.

Mia Joki esittää Jeesus on ainoa -kappaleen kallionjyrkänteellä Espanjassa, Cala Pi:ssä. Harri Joki puhuu kolme pysäyttävää kertomusta, joista yksi tapahtui hänelle ja perheelle moottoritiellä viime huhtikuussa.

Nähtävissä arkistosta

Osa 30 ’Kun kolmoismurhaaja sai anteeksi’ – haastattelu: Jari Jolkkonen ja Lauri ’Late’ Johansson

Piispa ja elinkautisvanki keskustelevat aiheesta ’Natural Born Killers vai Natural Born Sinners’.

Yllättävä haastattelutuokio Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen ja elinkautisvanki Lauri ’Late’ Johanssonin kesken vuoden 2019 kirkkopäivillä. Lauri kertoo uskoontulostaan ja koskettavasti isänsä surmasta.

Mia Joki laulaa reggae-kappaleen ’Sinun on taivas ja maa’ ja puhuu aiheesta ’Rakkaus edellä’.

Nähtävissä arkistosta