VAIN YKSI TIE

Todistajat

Vain yksi tie-ohjelmien todistajat kertovat suuresta elämänmuutoksestaan; Jumalan muuttavasta Voimasta.

Osa 32 Hannu Uusmies ’Pieni poikani kuoli auton alle’

Everstiluutnantti evp. Hannu Uusmies on upseeri, jonka elämässä on ollut dramaattisia käänteitä. Hänen alle kouluikäinen poikansa kuoli auton alle ja vaimo kuoli yllättäin lähetysmatkalla.

Matias oli vasta 6-vuotias, kun hän kuoli kotipihassa peruuttavan auton alle. Ennen kuolemaansa edeltävänä päivänä, poika oli tehnyt koskettavan viestin, joka puhutteli isää. Hannu Uusmies tuli uskoon maaliskuussa 1978. Hannu luki itsensä upseeriuran jälkeen papiksi ja on toiminut aktiiviseti Gideoneissa ja Kansanlähetyksen julistajana. Hannu tapasi myöhemmin toisen lesken, Vapun, ja he avioituivat vuonna 2005.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_5981-1024x683.jpg
Hannu Uusmies

Osa 31 Valde Huusko ’Traktori ajoi päälle – Kosteta ei’

Traktorinkuljettaja ajoi tahallaan Valde Huuskon päälle tammikuussa 2006. Vaikka Valden jalka meni poikki, hän sanoi apuun tulleelle pojalleen: ’Kosteta ei’.

Valde oli ollut jo muutaman vuoden uskossa, mutta hänellä oli edelleen ongelma, mistä hän ei päässyt millään eroon: hän vihasi virkavaltaa ja varsinkin poliiseja. Sitten Jumala puuttui asiaan. Poliisiputkassa Valde kuuli kolme kertaa saman viestin..

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_5541-1024x595.jpg
Valde Huusko

Osa 30 ’Kun kolmoismurhaaja sai anteeksi’ – haastattelu: Jari Jolkkonen ja Lauri ’Late’ Johansson

Piispa ja elinkautisvanki keskustelevat aiheesta ’Natural Born Killers vai Natural Born Sinners’.

Yllättävä haastattelutuokio Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen ja elinkautisvanki Lauri ’Late’ Johanssonin kesken vuoden 2019 kirkkopäivillä. Lauri kertoo uskoontulostaan ja koskettavasti isänsä surmasta.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on late.mia_.jari_-1024x683.jpg
Lauri ’Late Johansson, Mia Joki ja Jari Jolkkonen

Osa 29 Esa Tasanen ’Olisi aina näin hyvin’

Hetki Japanin lähetyskentältä, kun kaikki näytti menevän pieleen, mutta sitten Jumalan Henki puhui viestin.

Esa Tasanen on aikaansaava mies. Hän on tehnyt vankilatyötä kolmessa eri maassa, hän on vienyt Suomesta käytöstä poistettuja sairaalatarvikkeita 56 eri maahan. Esa tuli uskoon Ruotsissa vuonna 1967. Hän on toiminut seurakunnan saarnaajana, hän on myös ollut perustamassa Teriskoti säätiötä, joka järjestää päihde- ja mielenterveysasumispalveluja. Esa oli aikoinaan seitsemän vuotta lähetystyössä Japanissa. Ohjelmassa hän kertoo puhuttelevasta hetkestä ensimmäisellä lähetyskaudella.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Esa.Tasanen-1024x623.jpg
Esa Tasanen

Osa 28 Liisa Pura ’Kun evankelista putosi keinusta’

Liisa Pura on maatalon emäntä Tammelasta, hän on myös evankelista. Kun Liisa tuli nuorena uskoon, hänen puolisonsa Erkki sanoi: ’Et sinä voi pysyä uskossa, kun olet niin vilkas’. Liisa kertoo elävästi ja vilkkaasti tapahtumista vuosien varrelta: Kuinka Erkki sairastui, tuli kymmenen vuoden rukousten jälkeen uskoon ja parani ihmeellisesti. Liisa kertoo myös hauskasti päivästä, kun hän, tilaisuuden pääpuhuja, kaatoi keinun ja näki paikkansa Jumalan työpöydällä.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on liisa-1024x629.jpg
Liisa Pura

Osa 27 Gunnar Lundberg ’Jumala puhui kolmena yönä saman viestin

Kolmena yönä peräkkäin kello 3:05 Gunnar Lundberg kuuli saman sanoman, mikä pysäytti hänet. Ennen uskoontuloa Gunnarin elämänsä oli täynnä päihteitä ja väkivaltaa. Kaksi viimeistä vuotta peruskoulua hän kävi nuorisokodista. Vankilavuosia hänellä on takanaan yhteensä yli 18, yhdeksän eri kertaa. Pisin tuomio oli kahdeksan vuotta ja kaksi kuukautta. Kun Gunnar oli 25 vuotias, syyttäjä vaati häntä eristettäväksi pakkolaitokseen vaarallisena rikoksen uusijana. Mutta tänään on kaikki toisin. Gunnar Lundberg toimii Helsingin Metrokappelin evankelistana. Hän kertoo, kuinka hänen elämänsä muuttui.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on gunnar-1024x680.jpg
Gunnar Lundberg

Osa 26 ’Professorin poika ja teräksenkova ateisti’ – Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellier’ssa ja toiminut käytännön lääkärinä yli 30 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut myös Lääkäriliiton valtuuskunnassa sekä Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana. Tässä harvinaisessa jaksossa Pekka kertoo myös yksityiselämästään.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pekka-1024x555.jpg
Pekka Reinikainen

Osa 25 Hannu Ratia ’Syytetynä Suomen ensimmäisestä palkkamurhasta’

Suomen ensimmäinen palkkamurhaaja, Hannu Ratia, oli mukana niin sanotussa Jollaksen palkkamurhassa vuonna 1992. Hänet tuomittiin elinkautiseen rangaistukseen teosta.
Vankilan alkuaikoina Hannu yritti itsemurhaa kaksi kertaa, mutta Jumala varjeli hänet molemmilla kerroilla. Vankilassa Hannun elämä kuitenkin muuttui. Hannu Ratia oli mukana niin sanotussa Jollaksen palkkamurhassa vuonna 1992. Hänet tuomittiin elinkautiseen rangaistukseen teosta. Vankilan alkuaikoina Hannu yritti itsemurhaa kaksi kertaa, mutta Jumala varjeli hänet molemmilla kerroilla. Vankilassa Hannun elämä kuitenkin muuttui: ’Kaikki ne virheet, mitä minäkin tein, ne Jeesuksen veri pesi puhtaaksi’. Hannu Ratia armahdettiin vuonna 2005.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on hannu-1024x574.jpg
Hannu Ratia

Osa 24 Antero ja Anneli Kallio ’Jumala lohdutti lapsen kuoltua’

Vankilalähetti Antero Kallio kertoo pienestä Arto-pojastaan, joka oli vasta kaksivuotias, kun hän hukkui maitosaaviin perheen pihassa… Antero teki kristillistä vankilatyötä yhteensä yli 50 vuotta. Hän kertoo vaimonsa Annelin kanssa Jumalan lohdutuksesta, avusta ja varjeluksesta. Antero on elämässään varjeltunut kaksi kertaa varmalta kuolemalta. Pieni Arto-poika oli vasta kaksivuotias, kun hän hukkui perheen pihassa, mutta Jumala lohdutti perhettä. Antero Kallio on eläkkeellä oleva maanviljelijä Akaan Viialasta. Hän teki kristillistä vankilatyötä yhteensä yli 50 vuotta. Hän kertoo vaimonsa Annelin kanssa Jumalan lohdutuksesta, avusta ja varjeluksesta. Antero on elämässään varjeltunut kaksi kertaa varmalta kuolemalta.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_0026-1024x683.jpg
Antero ja Anneli Kallio

Osa 23 Aila Laaksonen ’Jeesus ilmestyi vankisellissä’

Akaan äänikuningatar, kaikkien rakastama diakoni, Aila Laaksonen, on vieraillut satoja kertoja vankiloissa ja nähnyt, kuinka Jeesus muuttaa toivottomanakin pidetyn vangin elämän. Tällaisen vangin Aila tapasi likaisessa, rottia kuhisevassa vankilassa Bankokissa. Diakoni Aila Laaksonen on vieraillut satoja kertoja vankiloissa ja nähnyt, kuinka Jeesus muuttaa toivottomanakin pidetyn vangin elämän. Tällaisen vangin Aila tapasi likaisessa, rottia kuhisevassa, vankilassa Bangkokissa. Aila Laaksonen oli Suomen Lähetysseuran lähettinä Thaimaassa, kun hän toisen lähetin, Ulla Kuisman, kanssa kävi säännöllisesti tapaamassa paikallisessa vankilassa ’huume-Eevaa’. Aila kertoo myös yllättävästä varjeluksesta. Painava kirjahylly putosi seinältä juuri, kun hän oli kirjoittamassa rakkauskirjettä hyllyn edessä.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on aila.laaksonen-1024x587.png
Aila Laaksonen

Osa 22 Kari K.K Korhonen ’Isä, anna anteeksi’

Kari KK Korhonen oli huumediileri. Hän tuli uskoon 25 vuotta sitten vankilassa. Tapahtuman jälkeen Karin vapauduttua vankilasta, hän palasi ensimmäistä kertaa kotiin. Vastassa ovella oli isä, jonka Kari oli yrittänyt puukottaa kaksi kertaa. Kari pyysi isältään anteeksi… Isän sairastuttua vuosi sitten leukemiaan, Kari palasi tuohon hetkeen uudestaan. Kari KK Korhonen oli huumediileri, joka tuli uskoon 25 vuotta sitten vankilassa. Karin vapauduttua vankilasta vastassa ovella oli isä, jonka Kari oli yrittänyt puukottaa kaksi kertaa. Kari pyysi isältään anteeksi. Isän sairastuttua vuosi sitten leukemiaan, Kari palasi tuohon hetkeen uudestaan.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on kari.kk_.korhonen-1024x574.png
Kari KK Korhonen

Osa 21 Kalevi Marin ’Kohtasin sielunvihollisen kasvotusten’

Kalevi Marin jäi kaksivuotiaana auton alle. Lääkäri sanoi, että hän kuolee seuraavana päivänä, mutta seurakunta rukoili lapsen puolesta…
Kalevi Marin on eläkkeellä oleva rakennusmestari, joka nykyään asuu yhdessä Pirjo-vaimonsa kanssa Keravalla. Vuosien aikana hän on työskennellyt rakennusprojekteissa ympäri maailmaa mm. Saudi-Arabiassa ja Mongoliassa, jonne rakennettiin kristillinen radioasema. Kalevi Marin kertoo järkyttävästä tapahtumasta Saudi-Arabiasta. Kalevi Marin jäi kaksivuotiaana auton alle. Lääkäri sanoi, että hän kuolee seuraavana päivänä, mutta seurakunta rukoili lapsen puolesta. Kalevi Marin on eläkkeellä oleva rakennusmestari, joka nykyään asuu yhdessä Pirjo-vaimonsa kanssa Keravalla. Vuosien aikana hän on työskennellyt rakennusprojekteissa ympäri maailmaa mm. Saudi-Arabiassa ja Mongoliassa, jonne rakennettiin kristillinen radioasema. Kalevi Marin kertoo järkyttävästä tapahtumasta Saudi-Arabiasta.

Nähtävissä arkistosta

Kalevi Marin

Osa 20 Jari Sulkunen ’Hyppy kuolemaan ja pelastus’

Jari Sulkunen oli huumediileri ja narkomaani. Hän yritti itsemurhaa hyppäämällä 15 metristä jäälle Kuokkalan sillalta Jyväskylässä. Jumala varjeli ja Jari jäi henkiin. Myöhemmin hän rukoili Jumalaa vankimielisairaalassa ja hänen elämänsä muuttui täysin.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on jani.sulkunen-1024x683.jpg
Jari Sulkunen

Osa 19 Pekka ’Vespa’ Vesamäki ja Pekka Nyyssönen ’Motoristien tie vapauteen’

Kaksi Gospel Riders motoristia kertoo elämänmuutoksestaan. Molemmat olivat sotkeneet elämänsä, mutta usko Jeesukseen antoi uuden pohjan ja vapauden. Pekka ’Vespa’ Vesamäki sotkeutui nuorena transsendenttiseen meditaatioon. Hän jätti kihlattunsa ja lähti töihin tivoliin Norjaan. Jumala vastasi Pekan äidin rukouksiin, Pekka tuli uskoon ja on tällä hetkellä Gospel Ridersien Tampereen aluevastaava. Pekka Nyyssönen tuli uskoon 15-vuotiaana, mutta ajautui kauaksi Jeesuksesta. Fyysisen ja psyykkisen sairauden ja avioeron jälkeen hän oli valmis palaamaan takaisin.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pekka.nyyssonen-1024x572.png
Pekka Nyyssönen
Pekka ’Vespa’ Vesamäki

Osa 18 Päivi Räsänen ’Vankilan tyttö’

Päivi Räsänen kertoo omasta ’vankilataustastaan’. Jo lapsena Päivi oli rohkea pieni evankelista kysyessään varavankilanjohtajalta yllättävän kysymyksen.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on paivi.rasanen-1024x568.jpg
Päivi Räsänen

Osa 17 – Rooma Special. Harri Joki ’Vankina Roomassa’

Missä kaksi kaikkien aikojen tunnetuinta kristittyä vankia vietti viimeisen yönsä ennen teloitusta? – Roomassa, Mamertiinien vankilassa. Vangit olivat apostolit, Pietari ja Paavali, jotka viettivät todennäköisesti viimeiset hetkensä tässä Rooman pahamaineisimmassa vankilassa. Paavali teloitettiin katkaisemalla häneltä kaula ja Pietari ristiinnaulittiin ylösalaisin. Vankilan lisäksi tutustumme mm. Colosseumiin, Fontana di Treviin ja Paavalin hautakirkkoon.

Nähtävissä arkistosta

Harri Joki

Osa 16 Sakari Sigge Pihlaja ’Lapsuuden Jeesus oli sittenkin minua varten’

Sakari ’Sigge’ Pihlaja oli kiltti partipoika ja uskonasiat olivat hänelle tuttuja lapsuudesta lähtien. Mutta sitten päihteet ja rikollisuus alkoivat hallitsemaan hänen elämäänsä. Hän joutui vankilaan jo 16-vuotiaana. Hän oli vankilassa yhteensä yhdeksän eri kertaa. Tätä kierrettä jatkui 20 vuotta, kunnes Ruotsissa poliisivankilassa hän rukoili ensimmäisen kerran tosissaan Jumalaa.

Nähtävissä arkistosta

Sakari ’Sigge’ Pihlaja

Osa 15 ’Taiteilijan tytär’ – Mia Joki

Taiteilija Olli Joen tytär, Mia Joki, eli yltäkylläistä elämää musiikin ja taiteen ympäröimässä kodissa, mutta sitten kaikki muuttui.. Avioliiton ja uskoontulon myötä, Mia Joen, elämä muuttui täysin. Nykyään hän elää maaseudulla kuuden lapsensa ja kolmen koiransa kanssa. Yhdessä aviopuolisonsa kanssa he ovat tehneet jo vuosia musiikkia ja vankilatyötä. Ohjelmassa nähdään kaksi aivan erityylistä musiikkivideota: herkkä lastenlaulu ’Tässä äiti’ ja yhdessä Gospel Riderssien kanssa toteutettu ’Saan ajaa kohti Taivasta’.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on mia.joki_.2018-kopio-1-1024x622.jpg
Mia Joki

Osa 14 Pauli Joona ’Jumala antoi kodin, työn ja vaimon’

Pauli Joona rukoili vankilassa itselleen vaimoa kahdeksan vuotta. Jumala vastasi rukoukseen. Ohjelmassa nähdään tuore väläys hänen häistään. Pauli nukkui lapsuutensa aina vaatteet päällä, koska hän joutui usein lähtemään ulos väkivaltaista isäänsä pakoon. Pauli on istunut 20 vuotta elämästään vankilassa. Lyhin jakso ’siviilissä’ oli vain 22 tuntia. Nyt hän on vapaa. Hän tuli uskoon yhdeksän vuotta sitten.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 26758540_404550886648699_130449198070239703_o-1-1024x572.jpg
Pauli Joona

Osa 13 Ari Lepistö ’Vangista pastoriksi’

Ari Lepistön elämä oli nuoruudesta asti väkivaltaa, alkoholia ja huumeita. Hän oli vankilassa yhteensä seitsemän vuotta. Vankilan sellin yksinäisyydessä hän kuuli Jumalan äänen, tästä puolen vuoden päästä hän tuli uskoon. Ari on olut vuosia vankilaevankelista, tällä hetkellä hän opiskelee pastoriksi.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_3459-1024x683.jpg
Ari Lepistö

Osa 12 Esa Eerola, Pentti Kuukankorpi ja Risto Kiiskilä ’Jumalan ilmestyminen sodan keskellä’

Suomi 100 vuotta juhlajakso: Jumala näytti sotilaalle haavoittumispaikan etukäteen. Pelkosenniemeltä Karjalan kannakselle. Kaksi sotaveteraania ja sotainvalidien veljespappi kertovat ihmeellisiä selviytymiskertomuksia sodan ajalta, kuinka Jumala vastasi Suomen kansan rukouksiin. 98-vuotias Pentti Kuukankorpi (FM), 92-vuotias Risto Kiiskilä (DI) ja rovasti Esa Eerola kertovat, miten sotilaat varjeltuivat yliluonnollisesti sodan keskellä. Mukana yhteensä 65 autenttista kuvaa talvi- ja jatkosodasta.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_3348-1024x683.jpg
(vas.) Risto Kiiskilä, Esa Eerola ja Pentti Kuukankorpi

Osa 11 Antti Sainio ’Kuollut mies elää’

Antti Sainio oli koomassa sairaalan ruumishuoneella kolme päivää. Kun hoitaja saapui ruumishuoneeseen, hän pelästyi nähdessään, kuinka kuolleeksi todettu mies liikkui. Se oli Antti. Tuosta tapahtumasta on kulunut 65 vuotta. 90-vuotias Antti Sainio on ilmeisesti Suomen vanhin vankilalähetti, sillä hänellä on takanaan 55 vuotta vankilatyötä. Vuonna 2014 hänelle annettiin Oikeusministerin myöntämä vankeinhoidon ansioristi. Antti huomioitiin myös kutsulla Presidentin linnaan Itsenäisyyspäivän juhlaan.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on IMG_9511-1024x575.jpg
Antti Sainio

Osa 10 Osmo Räisänen, Pauli Blomerus ja Jussi Jokisaari ’Äidin rukous’

Kolme äitiä rukoili lastensa puolesta vuosia. Jumala vastasi äitien rukouksiin. Kaikki kolme miestä tulivat uskoon. Kaikki kolme ovat vankilatyön veteraaneja. Jussi Jokisaari on kirjailija ja evankelista. Pauli Blomerus oli vajonnut jo puliukkoasteelle, kun vuonna 1979 hänen elämänsä muuttui niin, että sitä ihmettelivät paikalliset poliisitkin. Oman todistuksensa kertoo akaalainen Osmo Räisänen. Hän oli 11 kertaa vankilassa, kun 1984 Mikkelin vankilan sellissä Jeesus pelasti Osmon.

Nähtävissä arkistosta

Osmo Räisänen
Jussi Jokisaari
Pauli Blomerus

Osa 9 Mari Mattelmäki ’Kun mahdoton muuttuu mahdolliseksi’

Kun Mari Mattelmäki oli lähetystyössä Ecuadorissa, tuntui, että koko kaupunki oli häntä vastaan. Hänen koiraansa kivitettiin ja ihmiset toivat roskansa hänen ovensa eteen. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Mari rukoili naapurin pojan puolesta, joka oli jäänyt auton alle..

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on mari.mattelmaki-1024x572.png

Osa 8 Esa Heinonen ’Rosvo ja poliisi’

Rikospoliisi Esa Heinonen joutui identiteettikriisiin tullessaan uskoon. Kun hän aikaisemmin kuulusteli rikoksesta syytettyjä, hän ajatteli, että hän on poliisi ja pöydän toisella puolella istuu rosvo. Mutta uskoontulonsa jälkeen hän ymmärsi, että Jumalan näkökulmasta, me kaikki olemme ’rosvoja’.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 20545506_341992232904565_1174898905906316360_o-1024x641.jpg

Osa 7 Thomas Nemlander ’Suurin ihme’

Thomas Nemlander eli vankilasta vapauduttuaan kaksoiselämää. Hän oli perheen isä ja samaan aikaan narkomaani. Jumala näytti hänelle yliluonollisella tavalla kaikki hänen syntinsä, jonka tulokseni hän turvautui Jeesukseen. Huumeet jäivät kertaheitolla.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 19023436_317056865398102_5780083902579795740_o-1024x644.jpg

Osa 6 Jukka Tolonen ’Uusi elämä’

Yksi Suomen tunnetuimmista kitaristeista, Jukka Tolonen, tuli uskoon vankilassa istuessaan tuomiota naisystävänsä murhayrityksestä. Hän rukoili ensimmäisen kerran Jeesusta, että tämä nainen jäisi henkiin. Tapahtui kaksi ihmettä. Nainen selvisi hengissä ja Jukka löysi Jeesuksen elämäänsä.

Nähtävissä arkistosta

Osa 5 Veikko Runolinna ’Anteeksiantamisen voima’

Helsingin Lähetysseurakunnan perustaja, Olavi Runolinna tuli uskoon vankilassa, istuessaan tuomiota murhasta. Yllättävän ja mielenkiintoisen kertomuksen omasta isästään kertoo Veikko Runolinna.Maaliskuussa 1932 Olavi Runolinna murhasi kaksoisagentti Minna Craucherin. Konnunsuon vankilassa, kesken vankilatuomion, Olavi Runolinna tuli uskoon. Tuon jälkeen hänen elämänsä suunta muuttui täysin. Hän oli vankilassa valkoisten johtaja. Uskoontulon jälkeen hän pyysi anteeksi punaisilta ja kertoi, että hän ei ole enää valkoisten johtaja, vaan hänellä on uusi johtaja, joka on Jeesus. Myöhemmin hän aloitti hengellisen työn, joka johti v.1960 Helsingin Lähetysseurakunnan perustamiseen.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 17972214_293435764426879_3573533913565197804_o-1024x555.jpg

Osa 3 Kent Nyman ’Anna unelmasi Jumalalle’

Kent Nymanin unelma oli tulla isona jääkiekkoilijaksi, mutta unelma murskaantui, kun oma isä hukkui uintimatkallaan.

Samalla murskaantui Kentin elämä; tuli katkeruus, alkoholi, huumeet ja vankila. Ensimmäisen kerran hän joutui vankilaan 15-vuotiaana. Lopulta hän oli vankilassa yhteensä kahdeksan kertaa. Konnunsuon vankilan eristyssellissä, hän kohtasi Jeesuksen. Nyt vuosikymmenien jälkeen, hän saa elää todeksi myös unelmaansa jääkiekkourasta.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 16700353_265740997196356_6753979631946685539_o-1024x648.jpg

Osa 2 Timo Ahola ’Jumalan äänen kuuleminen’

Ryyppyillan päätteeksi Timo tappoi hyvän ystävänsä vahinkolaukauksella. Vankisellissä Timo kuuli Jumalan puhuvan hänelle ja hän tuli uskoon ja sai elämäänsä uuden suunnan.

Entiselle ammattinyrkkeilijällä Timo Aholalle, jota valmensi Elis Ask, tuli vuonna 1981 pysähdys. Ryyppyillan päätteeksi Timo tappoi hyvän ystävänsä vahinkolaukauksella. Helsingin vankilassa Timo kuuli Jeesuksesta vankilalähetiltä. Vankisellissä Timo kuuli Jumalan puhuvan hänelle, minkä seurauksena Timo tuli uskoon ja sai elämäänsä uuden suunnan. Nykyään hän toimii evankelistana Keski-Suomessa.

Nähtävissä arkistosta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 16299573_256481571455632_5857678563293154045_o-1024x705.jpg

Osa 1 Lauri ’Late’ Johansson ’Mille perustukselle sinä rakennat?’

Lauri ’Late’ Johansson kertoo elämästään ja ajatuksistaan. Hän on istunut vankilassa yhteensä noin 20 vuotta. Yhdeksän vuotta sitten, kesken murhatuomiota, hän tuli uskoon Riihimäen vankilassa, sen jälkeen hän tunnusti kaksi murhaa lisää. Nykyään Lauri on Jeesuksen voimakas todistaja.”Ei aina tarvitse olla murhamies ja rikollinen ja joku kova konna, että tarvitsee Jeesusta, nimittäin Jeesusta me tarvitaan jokainen.”

Nähtävissä arkistosta