VAIN YKSI TIE

Todistajat

Jumalan muuttavasta Voimasta kertovat todistajat, joiden elämä on muuttunut kokonaan.

Osa 1 – LATE JOHANSSON

Late on istunut vankilassa yhteensä noin 20 vuotta. Yhdeksän vuotta sitten, kesken murhatuomiota, hän tuli uskoon Riihimäen vankilassa, sen jälkeen hän tunnusti kaksi murhaa lisää. Nykyään Lauri on Jeesuksen todistaja.

Nähtävissä arkistosta

Osa 2 – TIMO AHOLA

Ex-ammattinyrkkeilijä ja kolminkertainen Suomen mestari, kertoo isättömyydestä ja siitä, miten ryyppyillan päätteeksi tappoi ystävänsä vahinkolaukauksella. Vankisellissä Timo kuuli Jumalan puhuvan.

Nähtävissä arkistosta

Osa 3 – KENT NYMAN

Isä hukkui juuri silloin, kun pieni poika tarvitsi häntä eniten. Tästä alkoi alamäki ja lopulta Kent joutui vankilaan. Vankisellissä Kent tuli kuitenkin uskoon ja sai kokea, miten Jumala herätti hänen unelmansakin eloon.

Nähtävissä arkistosta

Osa 5 – VEIKKO RUNOLINNA

Helsingin Lähetysseurakunnan perustaja, Olavi Runolinna tuli uskoon vankilassa, istuessaan tuomiota murhasta. Yllättävän ja mielenkiintoisen kertomuksen omasta isästään kertoo Veikko Runolinna.

Nähtävissä arkistosta

Osa 6 – JUKKA TOLONEN

Yksi Suomen tunnetuimmista kitaristeista tuli uskoon vankilassa istuessaan tuomiota naisystävänsä murhayrityksestä. Hän rukoili ensimmäisen kerran Jeesusta, että nainen jäisi henkiin. Tapahtui kaksi ihmettä.

Nähtävissä arkistosta

Osa 7 – THOMAS NEMLANDER

YK-joukkojen rauhanturvaaja, isokokoinen kehonrakentaja, Thomas, jätti huumeet ja vanhan elämän, kun Jumala yliluonnollisesti kutsui häntä eräänä iltana…

Nähtävissä arkistosta

Osa 8 – ESA HEINONEN

Rikospoliisi Esa Heinonen joutui identiteettikriisiin tullessaan uskoon. Kun hän aikaisemmin kuulusteli rikoksesta syytettyjä, hän ajatteli, että hän on poliisi ja pöydän toisella puolella istuu rosvo. Uskoontulon jälkeen hän ymmärsi, että Jumalan näkökulmasta olemme kaikki ’rosvoja’.

Nähtävissä arkistosta

 Osa 9 – MARI MATTELMÄKI

Kun Mari Mattelmäki oli lähetystyössä Ecuadorissa tuntui, että koko kaupunki oli häntä vastaan. Koiraa kivitettiin ja ihmiset toivat roskansa hänen ovensa eteen. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Mari rukoili auton alle jääneen naapurin pojan puolesta…

Nähtävissä arkistosta

Osa 10 – OSMO RÄISÄNEN

Osmo Räisänen oli 11 kertaa vankilassa, kun sitten 1984 Mikkelin vankilan sellissä Jeesus pelasti Osmon. Hänen elämänsä muuttui täysin. Osmo palasi vankilaan, mutta tällä kertaa vankilalähettinä. Hän sai jopa nähdä sen, kuinka vangit ja vartijat rukoilivat yhdessä samassa sellissä.

Nähtävissä arkistosta

Osa 11 – ANTTI SAINIO

Antti Sainio oli koomassa sairaalan ruumishuoneella kolme päivää. Kun hoitaja saapui huoneeseen, hän pelästyi nähdessään, kuinka kuolleeksi todettu mies liikkui. Tuosta tapahtumasta on kulunut 65 vuotta. 90-vuotias Antti Sainiolla on takanaan 55 vuotta vankilatyötä

Nähtävissä arkistosta

Osa 12 – SUOMI 100 – ESA EEROLA, PENTTI KUUKANKORPI JA RISTO KIISKILÄ

Kaksi sotaveteraania ja sotainvalidien veljespappi kertovat ihmeellisiä selviytymiskertomuksia sodan ajalta, kuinka Jumala vastasi Suomen kansan rukouksiin. 98-vuotias Pentti Kuukankorpi (FM), 92-vuotias Risto Kiiskilä (DI) ja rovasti Esa Eerola kertovat, miten sotilaat varjeltuivat yliluonnollisesti sodan keskellä.

Nähtävissä arkistosta

Osa 13 – ARI LEPISTÖ

Ari Lepistön elämä oli nuoruudesta asti väkivaltaa, alkoholia ja huumeita. Hän oli vankilassa yhteensä 7 vuotta. Vankilan sellin yksinäisyydessä hän kuuli Jumalan äänen, tästä puolen vuoden päästä hän tuli uskoon. Ari on olut vuosia vankilaevankelista, tällä hetkellä hän opiskelee pastoriksi.

Nähtävissä arkistosta

Osa 14 – PAULI JOONA

Pauli Joona rukoili vankilassa itselleen vaimoa kahdeksan vuotta. Jumala vastasi rukoukseen. Ohjelmassa nähdään tuore väläys hänen häistään. Pauli nukkui lapsuutensa aina vaatteet päällä, koska hän joutui usein lähtemään ulos väkivaltaista isäänsä pakoon.

Nähtävissä arkistosta

Osa 15 – MIA JOKI

Mia syntyi taiteilijaperheeseen, jossa oli viisi tytärtä. Unelmien prinssi ei tullutkaan mustalla orilla, vaan rikkinäisellä pikku-Fiatilla. Mutta rakkaus voitti. Loistokas elämä sai käänteen.  Tänään takana on 13 vuotta vankilatyötä, 7 musiikkialbumia, oma TV-ohjelma ja kainalossa kuusi lasta – vaikka lääkäri ei antanut toivoa.

Nähtävissä arkistosta

Osa 16 – Sakari ’Sigge’ Pihlaja

Sakari ’Sigge’ Pihlaja oli kiltti partipoika ja uskonasiat olivat hänelle tuttuja lapsuudesta lähtien. Mutta sitten päihteet ja rikollisuus alkoivat hallitsemaan hänen elämäänsä.

Nähtävissä arkistosta

Osa 17 – Rooma Special ’Vankina Roomassa’

Missä kaksi kaikkien aikojen tunnetuinta kristittyä vankia vietti viimeisen yönsä ennen teloitusta? – Roomassa, Mamertiinien vankilassa.

Nähtävissä arkistosta

Osa 18 – PÄIVI RÄSÄNEN

Päivi Räsänen kertoo omasta ’vankilataustastaan’. Jo lapsena Päivi oli rohkea pieni evankelista kysyessään varavankilanjohtajalta yllättävän kysymyksen.

Nähtävissä arkistosta

Osa 19 – PEKKA ’VESPA’ VESAMÄKI JA PEKKA NYYSSÖNEN

Kaksi Gospel Riders motoristia kertovat elämänmuutoksestaan. Molemmat olivat sotkeneet elämänsä, mutta usko Jeesukseen antoi uuden pohjan ja vapauden.
Pekka ’Vespa’ Vesamäki sotkeutui nuorena transsendenttiseen
meditaatioon. Hän jätti kihlattunsa ja lähti töihin tivoliin Norjaan. Jumala vastasi Pekan äidin rukouksiin, Pekka tuli uskoon ja on tällä hetkellä Gospel Riderssien Tampereen aluevastaava.

Pekka Nyyssönen kertoo siitä, miten hän fyysisen ja psyykkisen sairauden ja avioeron jälkeen hän .oli valmis palaamaan takaisin.

Nähtävissä arkistosta

Osa 20 – JARI SULKUNEN

Jari Sulkunen oli huumediileri ja narkomaani. Hän yritti itsemurhaa hyppäämällä 15 metristä jäälle Kuokkalan sillalta Jyväskylässä. Jumala varjeli ja Jari jäi henkiin. Myöhemmin hän rukoili Jumalaa vankimielisairaalassa ja hänen elämänsä muuttui täysin.

Nähtävissä arkistosta

Osa 21 – KALEVI MARIN

Kalevi Marin jäi kaksivuotiaana auton alle. Lääkäri sanoi, että hän kuolee seuraavana päivänä, mutta seurakunta rukoili lapsen puolesta…
Kalevi Marin on eläkkeellä oleva rakennusmestari, joka nykyään asuu yhdessä Pirjo-vaimonsa kanssa Keravalla. Vuosien aikana hän on työskennellyt rakennusprojekteissa ympäri maailmaa mm. Saudi-Arabiassa ja Mongoliassa, jonne rakennettiin kristillinen radioasema. Kalevi Marin kertoo järkyttävästä tapahtumasta Saudi-Arabiasta.

Nähtävissä arkistosta

Osa 22 – KARI K.K KORHONEN

Kari KK Korhonen oli huumediileri. Hän tuli uskoon 25 vuotta sitten vankilassa. Tapahtuman jälkeen Karin vapauduttua vankilasta, hän palasi ensimmäistä kertaa kotiin. Vastassa ovella oli isä, jonka Kari oli yrittänyt puukottaa kaksi kertaa. Kari pyysi isältään anteeksi… Isän sairastuttua vuosi sitten leukemiaan, Kari palasi tuohon hetkeen uudestaan.

Nähtävissä arkistosta

Osa 23 – AILA LAAKSONEN

Akaan äänikuningatar, kaikkien rakastama diakoni, Aila Laaksonen, on vieraillut satoja kertoja vankiloissa ja nähnyt, kuinka Jeesus muuttaa toivottomanakin pidetyn vangin elämän. Tällaisen vangin Aila tapasi likaisessa, rottia kuhisevassa vankilassa Bankokissa.

Nähtävissä arkistosta

Osa 24 – ANTERO JA ANNELI KALLIO

Vankilalähetti Antero Kallio kertoo pienestä Arto-pojastaan, joka oli vasta kaksivuotias, kun hän hukkui maitosaaviin perheen pihassa… Antero teki kristillistä vankilatyötä yhteensä yli 50 vuotta. Hän kertoo vaimonsa Annelin kanssa Jumalan lohdutuksesta, avusta ja varjeluksesta. Antero on elämässään varjeltunut kaksi kertaa varmalta kuolemalta..

Nähtävissä arkistosta

Osa 25 – HANNU RATIA

Suomen ensimmäinen palkkamurhaaja, Hannu Ratia, oli mukana niin sanotussa Jollaksen palkkamurhassa vuonna 1992. Hänet tuomittiin elinkautiseen rangaistukseen teosta.
Vankilan alkuaikoina Hannu yritti itsemurhaa kaksi kertaa, mutta Jumala varjeli hänet molemmilla kerroilla. Vankilassa Hannun elämä kuitenkin muuttui.

Nähtävissä arkistosta

Osa 26 PEKKA REINIKAINEN

Pekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellier’ssa ja toiminut käytännön lääkärinä yli 30 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut myös Lääkäriliiton valtuuskunnassa sekä Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana. Tässä harvinaisessa jaksossa Pekka kertoo myös yksityiselämästään.

Nähtävissä arkistosta