VAIN YKSI TIE

Yksi tie

Tulevat Yksi tie -radio-ohjelmat Radio Patmoksella aina tiistaisin klo 20:30 ja uusinta sunnuntaisin klo 19:30

JUKKA TOLONEN ’Uusi elämä’ ti 27.10 ja su 1.11

4. Yksi tie -jakso. Jukka Tolonen on yksi Suomen tunnetuimmista kitaristeista. Jukka tuli uskoon vankilassa istuessaan tuomiota naisystävänsä murhayrityksestä. Hän rukoili ensimmäisen kerran Jeesusta, että tämä nainen jäisi henkiin. Tapahtui kaksi ihmettä. Nainen selvisi hengissä ja Jukka löysi Jeesuksen elämäänsä.

Harri Joki oli aikoinaan ravintolanomistaja ja paikallisradio DJ Tampereella. Hänellä oli tuolloin Suomen suurin yksityinen äänilevykokoelma, yli 45 000 levyä. Kun hän tuli uskoon, kaikki tuo jäi taakse. Mia Joki esittää israelilais-tyylisen kappaleensa ’Halleluja’.

KARI K.K KORHONEN ’Isä anna anteeksi’ ti 3.11 ja su 8.11

5. Yksi tie -jakso. Kari KK Korhonen oli huumediileri. Hän tuli uskoon 25 vuotta sitten vankilassa. Tapahtuman jälkeen Karin vapauduttua vankilasta, hän palasi ensimmäistä kertaa kotiin. Vastassa ovella oli isä, jonka Kari oli yrittänyt puukottaa kaksi kertaa. Kari pyysi isältään anteeksi… Isän sairastuttua vuosi sitten leukemiaan, Kari palasi tuohon hetkeen uudestaan. Kari KK Korhonen oli huumediileri, joka tuli uskoon 25 vuotta sitten vankilassa. Karin vapauduttua vankilasta vastassa ovella oli isä, jonka Kari oli yrittänyt puukottaa kaksi kertaa. Kari pyysi isältään anteeksi. Isän sairastuttua vuosi sitten leukemiaan, Kari palasi tuohon hetkeen uudestaan.

Harri Joki kertoo poikkeuksellisesti edesmenneestä isästään ja hänen vakavasta tapaturmastaan. Mia Joki esittää sävellyksensä ’Isä meidän’.

THOMAS NEMLANDER ’Suurin ihme’ ti 10.11 ja su 15.11

6. Yksi tie -jakso. Rauhanturvaaja / hieroja Thomas Nemlander eli vankilasta vapauduttuaan kaksoiselämää. Hän oli perheen isä ja samaan aikaan narkomaani. Jumala näytti hänelle yliluonollisella tavalla kaikki hänen syntinsä, jonka tulokseni hän turvautui Jeesukseen. Huumeet jäivät kertaheitolla.

Harri Joki kertoo puhuttelevan kertomuksen miehestä, joka yritti kaikin tavoin päästä koirastaan eroon. Mia Joki laulaa latinalaiskappaleen ’Minun sieluni kiittää’.

ESA HEINONEN ’Rosvo ja poliisi’ ti 17.11 ja su 22.11

7. Yksi tie -jakso. Rikospoliisi Esa Heinonen joutui identiteettikriisiin tullessaan uskoon. Kun hän aikaisemmin kuulusteli rikoksesta syytettyjä, hän ajatteli, että hän on poliisi ja pöydän toisella puolella istuu rosvo. Mutta uskoontulonsa jälkeen hän ymmärsi, että Jumalan näkökulmasta, me kaikki olemme ’rosvoja’.

Harri Joki kertoo siitä, miten me kaikki tarvitsemme Jeesusta. Mia Joki laulaa kappaleen ’Taivas’.

MARI MATTELMÄKI ’Kun mahdoton muuttuu mahdolliseksi’ ti 24.11 ja su 29.11

8. Yksi tie -jakso. Kun Mari Mattelmäki oli lähetystyössä Ecuadorissa, tuntui, että koko kaupunki oli häntä vastaan. Hänen koiraansa kivitettiin ja ihmiset toivat roskansa hänen ovensa eteen. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Mari rukoili naapurin pojan puolesta, joka oli jäänyt auton alle..

Harri joki puhuu ja Mia Joki laulaa kappaleen ’Lähetä minut’.

ESA EEROLA, PENTTI KUUKANKORPI JA RISTO KIISKILÄ ’Jumalan ilmestyminen sodan keskellä’ ti 1.12 ja su 6.12

9. Yksi tie -jakso. Kaksi sotaveteraania ja sotainvalidien veljespappi kertovat ihmeellisiä selviytymiskertomuksia sodan ajalta, kuinka Jumala vastasi Suomen kansan rukouksiin. 98-vuotias Pentti Kuukankorpi (FM), 92-vuotias Risto Kiiskilä (DI) ja rovasti Esa Eerola kertovat, miten sotilaat varjeltuivat yliluonnollisesti sodan keskellä. Mukana yhteensä 65 autenttista kuvaa talvi- ja jatkosodasta.

Mia Joki laulaa teemaan sopivan laulun ’Herra suojele kansaamme’. Harri Joki kertoo Pelkosenniemen ihmeestä keskellä kiivainta sotaa.

Osmo Räisänen
Pauli Blomerus
Jussi Jokisaari

OSMO RÄISÄNEN, PAULI BLOMERUS JA JUSSI JOKISAARI ’Äidin rukous’ ti 8.12 ja su 13.12

10. Yksi tie -jakso. Kolme äitiä rukoili lastensa puolesta vuosia. Jumala vastasi äitien rukouksiin. Kaikki kolme miestä tulivat uskoon. Kaikki kolme ovat vankilatyön veteraaneja. Jussi Jokisaari on kirjailija ja evankelista. Pauli Blomerus oli vajonnut jo puliukkoasteelle, kun vuonna 1979 hänen elämänsä muuttui niin, että sitä ihmettelivät paikalliset poliisitkin. Oman todistuksensa kertoo akaalainen Osmo Räisänen. Hän oli 11 kertaa vankilassa, kun 1984 Mikkelin vankilan sellissä Jeesus pelasti Osmon.

Mia Joki laulaa kappaleen ’Älkää murehtiko’ (CD:ltä ’Aamuruskon maa’).

ANTTI SAINIO ’Kuollut mies elää’ ti 15.12 ja su 20.12

Antti Sainio oli koomassa sairaalan ruumishuoneella kolme päivää. Kun hoitaja saapui ruumishuoneeseen, hän pelästyi nähdessään, kuinka kuolleeksi todettu mies liikkui. Se oli Antti. Tuosta tapahtumasta on kulunut 65 vuotta. 90-vuotias Antti Sainio on ilmeisesti Suomen vanhin vankilalähetti, sillä hänellä on takanaan 55 vuotta vankilatyötä. Vuonna 2014 hänelle annettiin Oikeusministerin myöntämä vankeinhoidon ansioristi. Antti huomioitiin myös kutsulla Presidentin linnaan Itsenäisyyspäivän juhlaan.

Harri Joki esittelee Patmos saaren mielenkiintoista historiaa. Mia Joki esittää kauniin rakkauslaulun ’Lahja Jumalan’.

AILA LAAKSONEN ’Jeesus ilmestyi vankisellissä’ ti 22.12 ja su 27.12

Diakoni Aila Laaksonen on vieraillut satoja kertoja vankiloissa ja nähnyt, kuinka Jeesus muuttaa toivottomanakin pidetyn vangin elämän. Tällaisen vangin Aila tapasi likaisessa, rottia kuhisevassa, vankilassa Bangkokissa.

Aila Laaksonen oli Suomen Lähetysseuran lähettinä Thaimaassa, kun hän toisen lähetin, Ulla Kuisman, kanssa kävi säännöllisesti tapaamassa paikallisessa vankilassa ’huume-Eevaa’. Aila kertoo myös yllättävästä varjeluksesta. Painava kirjahylly putosi seinältä juuri, kun hän oli kirjoittamassa rakkauskirjettä hyllyn edessä.

Harri Joki kertoo mm. turmabussista pelastuneen tytön kertomuksen. Mia Joki laulaa säveltämänsä kappaleet ’Valo maailman’ ja ’Siis valvokaa’.

PAULI JOONA ’Jumala antoi kodin, työn ja vaimon’ 29.12

Pauli Joona rukoili vankilassa itselleen vaimoa kahdeksan vuotta. Jumala vastasi rukoukseen. Ohjelmassa nähdään tuore väläys hänen häistään.

Pauli nukkui lapsuutensa aina vaatteet päällä, koska hän joutui usein lähtemään ulos väkivaltaista isäänsä pakoon. Pauli on istunut 20 vuotta elämästään vankilassa. Lyhin jakso ’siviilissä’ oli vain 22 tuntia. Nyt hän on vapaa. Hän tuli uskoon yhdeksän vuotta sitten.

Mia Joki laulaa kappaleen ’Usko Herraan Jeesukseen’. Harri ja Mia kertovat äidistä, joka antoi anteeksi tyttärensä tappajalle.