VAIN YKSI TIE

Yksi tie

Yksi tie’ radio-ohjelmat Radio Patmoksella joka tiistai klo 20:30 ja uusintana sunnuntaisin klo 19:30.

MINNA REINIKAINEN ’Kuinka ylilääkäristä tuli vankilalähetti’ ti 26.10 klo 20:30 ja su 31.10 klo 19:30

Minna Reinikainen syntyi Egyptissä. Kun perhe oli Itä-Afrikassa Tansaniassa, nuori tyttö näki aliravittuja lapsia ja hän halusi auttaa heitä. Silloin hän päätti, että hänestä tulee isona lääkäri. Lapsuudentoive toteutui ja hän toimi mm. ylilääkärinä Joensuussa. Kuusi vuotta sitten tapahtui kuitenkin jotain hyvin dramaattista.

Mia Joki laulaa viimeisimmän ’Uskollinen’ CD:nsä ykköskappaleen ’Kuka sua rakastaa’. Harri Joki kertoo rikollisesta, jonka elämä sai kokonaan uuden käänteen poliisiautossa.

SEPPO ESKOLA ’17 vuoden vankilakierre katkeaa’ ti 2.11 klo 20:30 ja su 7.11 klo 19:30

Seppo Eskolasta piti tulla ammattijalkapalloilija. Hän kuitenkin loukkasi polvensa niin pahasti, että unelma urasta murskaantui. Sitten Sepon elämän täytti uusi ystäväpiiri, päihteet ja rikollisuus, mikä johti hänet vankilaan ensimmäisen kerran jo 16-vuotiaana. Seppo oli vankilassa kahdeksan eri kertaa, vankilakierettä jatkui yhteensä 17 vuotta. Seppo tuli lopulta vankilassa uskoon. Tänään hän on innokas Jeesuksen todistaja, joka haluaa puolestaan auttaa muita vaikeuksissa olevia vankeja pääsemään vapauteen.

Harri Joki kertoo eräästä toisesta nuoresta vangista, jonka hän tapasi vankilavierailullaan. Mia Joki laulaa ’More Love’ kappaleen englanninkieliseltä CD:ltään ’What Is Love about’.

MARIKA SAARI ’Tarot-kortit ja noitarummut poltettiin’ ti 9.11 klo 20:30 ja su 14.11 klo 19:30

Marika Saari etsi apua enkeleitä ja New Agesta lapsuutensa haavoihin, löytämättä kuitenkaan rauhaa ja vastauksia. Tänään Marika on onnellinen nainen, joka rakastaa Jeesusta ja Raamattuansa. Mitä tapahtui?

Pikku-Lumina on mukana musiikkivideolla ’What Is Love about’ Mia-äitinsä kanssa. Video on kuvattu Korinttissa, paikallisen kirkon pihassa.

TIMO RÄIHÄ ’Pullon henki oli viedä SM-mitalimiehen’ ti 23.11 klo 20:30 ja su 28.11 klo 19:30

Timo päätti pienenä, ettei tartu pulloon, niinkuin hänen isänsä. Mutta toisin kävi. Alkoholi vei painin SM-mitalimiehen sairaalaan saakka. Mutta sitten…

Mia Joki laulaa englanninkielisen kappaleensa ’All You Need Is Love’.

MARKKU JA PEKKA MUSTAJÄRVI. Kun pappi tuli uskoon – ja isä myös’ ti 16.11 klo 20:30 ja su 21.11 klo 19:30

Pikkupojat katselivat vanhempien juomista sivusta. Lopulta koko perhe oli alkoholin kourissa. Kun Make sitten eräänä pääsiäisenä vietti isänsä kanssa ryyppyiltaa ja Jeesus-elokuva tuli TV:stä, sanoi Maken Pekka-isä sanat, jotka muuttivat pojan ja koko perheen elämän…

Mia Joen yksi voimakkaimmista kappaleista on ’Aina ja iankaikkisesti, jonka sanat ovat suoraan Ilmestyskirjan 5 luvusta. Se kuullaan tässä ohjelmassa.

OLLI SEPPÄNEN ’Suuri kenraali vankilassa uskoon’ ti 30.11 klo 20:30 ja su 5.12 klo 19:30

Todistus: hävittäjälentäjä Olli Seppäseltä, joka kertoo suuresta kenraali Oeschista, joka saavutti Suomen suodissa mittavia voittoja. Harri Joki. kertoo, miten Kaisa Kallion rukoillessa Suomen sotien aikana, kansa polvistui kaupassakin polvilleen rukoilemaan.

Mia Joki laulaa kaksi isänmaallista kappaletta: ’Kiittää mä saan’ ja ’Herra suojele kansaamme’.

Pentti Kuukankorpi, Risto Kiiskilä ja Esa Eerola ’Jumalan ilmestyminen sodan keskellä’ ti 7.12 klo 20:30 ja su 12.12 klo 19:30

Jumala näytti sotilaalle haavoittumispaikan etukäteen. Pelkosenniemeltä Karjalan kannakselle.

Kaksi sotaveteraania ja sotainvalidien veljespappi kertovat ihmeellisiä selviytymiskertomuksia sodan ajalta, kuinka Jumala vastasi Suomen kansan rukouksiin. 98-vuotias Pentti Kuukankorpi (FM), 92-vuotias Risto Kiiskilä (DI) ja rovasti Esa Eerola kertovat, miten sotilaat varjeltuivat yliluonnollisesti sodan keskellä. Mukana yhteensä 65 autenttista kuvaa talvi- ja jatkosodasta. Mia Joki laulaa teemaan sopivan laulun ’Herra suojele kansaamme’.

Uusinta.

Kalevi Långström, Jute Vapaavuori, Pauli Joona ja Osmo Räisänen ’Joulu vankilassa’ ti 14.12 klo 20:30 ja su 19.12 klo 19:30

Neljä miestä, joilla on yhteensä takanaan vankilavuosia yli 50 vuotta.

Kaikki he ovat kokeneet useat joulut vankilan muurien sisällä. Minkälainen on joulu vankilassa? Miten usko muutti miesten suhteen jouluun? Kalevi Långström, Jute Vapaavuori, Pauli Joona ja Osmo Räisänen kertovat elämänmuutoksestaan ja joulumuistoistaan vankilassa.

Mia Joki laulaa jouluisen ’Jeesus voittanut on’ -kappaleen, se on kuvattu valtavan Petra-kallion huipulla Patmoksen saarella. Harri Joki kertoo kertomuksen pienestä äitinsä menettäneestä tytöstä, joka halusi päästä isäänsä katsomaan vankilaan jouluaattona.

Uusinta.

’Joen perheen joulu’ ti 21.12 klo 20:30 ja su 26.12 klo 19:30

Suurperheen äiti, gospellaulaja Mia Joki ja hänen miehensä Harri Joki lapsineen kertovat Joen perheen joulusta.

Miten sujuu joulu maalla kuuden lapsen ja neljän koiran kanssa? Pääset kurkistamaan Joen perheen kotiin ja joulunviettoon. Satoja jouluvaloja, isoja ja pieniä koiria, takkatulen lämpöä, jouluisia herkkuja, lasten joulutoiveita, mutta erityisesti joulun sanomaa.

Kemin Jokke ’Puistokemististä ihmisten kalastajaksi’ ti 28.12 klo 20:30 ja su 2.1.2022 klo 19:30

Kemin Jokke on monille tuttu, pitkän linjan saarnaaja ja evankelista. Ennen uskoontuloaan hän oli merimies, mutta ajautui sitten Tukholman alamaailmaan, jossa hän näki monen kohtalotoverinsa kuolevan aineisiin, mutta sitten tapahtui jotain ihmeellistä!

Joulumusiikkia on kuultavissa Mia Joen kynästä, jouluiloa huokuva kappale on ’Valo maailman’.

Lisää tulossa….