VAIN YKSI TIE

Yksi tie

Yksi tie’ radio-ohjelmat Radio Patmoksella joka tiistai klo 20:30 ja uusintana sunnuntaisin klo 19:30.

Kesäkuukausina (viikot 26-31) ohjelmat jatkuvat uusintoina.

REIJO RUOTSALAINEN ’Kahdesti naimisiin – saman naisen kanssa’ ti 10.8 klo 20:30 ja su 15.8 klo 19:30

Reijo Ruotsalainen on ahkera ja aikaansaava mies Kokkolasta, hän rakastaa myös moottoripyöriä. Reijo on muutenkin erikoinen mies, sillä hän meni kaksi kertaa naimisiin – saman naisen kanssa. Reijo on innokas evankelista, monitoiminen yrittäjä, Ajan fakta -lehden toimittaja ja Gospel Riders -motoristi. Hän on julkaissut satoja moottoripyörävideoita. Mies koki täyskäännöksen elämässään 34 vuotta sitten, kun täydellinen menestyksekäs elämä rikkoontui synnin seurauksena. Mutta sitten tuli Jumalan vuoro..

Mia Joki laulaa singlensä kappaleen ’Elää saan’. Harri Joki kertoo motoristipapista, Seikku Paunosesta, joka koki ihmeellisen johdatuksen moottoripyöräonnettomuuden jälkeen.

SEPPO ESKOLA ’17 vuoden vankilakierre katkeaa’ ti 17.8 klo 20:30 ja su 22.8 klo 19:30

Seppo Eskolasta piti tulla ammattijalkapalloilija. Hän kuitenkin loukkasi polvensa niin pahasti, että unelma urasta murskaantui. Sitten Sepon elämän täytti uusi ystäväpiiri, päihteet ja rikollisuus, mikä johti hänet vankilaan ensimmäisen kerran jo 16-vuotiaana. Seppo oli vankilassa kahdeksan eri kertaa, vankilakierettä jatkui yhteensä 17 vuotta. Seppo tuli lopulta vankilassa uskoon. Tänään hän on innokas Jeesuksen todistaja, joka haluaa puolestaan auttaa muita vaikeuksissa olevia vankeja pääsemään vapauteen. Harri Joki kertoo eräästä toisesta nuoresta vangista, jonka hän tapasi vankilavierailullaan. Mia Joki laulaa ’More Love’ kappaleen englanninkieliseltä CD:ltään ’What Is Love about’.

JIMMY HUHTALA ’Minusta tulee isona juoppo ja rosvo’ ti 24.8 klo 20:30 ja su 29.8 klo 19:30

Näin Jimmy Huhtala päätti pienenä poikana. Se valitettavasti toteutui hänen elämässään. 12-vuotiaana Jimmy joutui auton yliajamaksi, mutta kaikkien ihmetykseksi hän säilyi hengissä onnettomuudesta. 17-vuotiaana hän joutui mielisairaalan jälkeen päihdekuntoutukseen ja lopuksi vielä vankilaan. Omien sanojensa mukaan hän oli ’sekopäinen sekakäyttäjä-kriminaali’, mutta sitten tuli käännepiste hänen elämässään. 14.11.2006 Jimmy tuli uskoon. Nykyään hän toimii Nivalan helluntaiseurakunnan pastorina.

Mia Joki laulaa single-kappaleensa ’Elämä on lahja’. Harri Joki puhuu Raamatun lukemisen merkityksestä kristityn elämässä.

MIA JOKI ’Kuka pelasti 669 lasta holokaustilta?’ ti 31.8 klo 20:30 ja su 5.9 klo 19:30

Oscar Schindler on kaikille tuttu juutalaisten pelastaja, mutta tässä jaksossa esiintyy 669 juutalaislapsen pelastaja, jonka henkilöllisyys oli kokonaan jäädä salaisuudeksi. Mia Joki kertoo, kuinka Sir Nicholas Wintonin vaimo löysi yllättäen ullakolta dokumentit, jotka paljastivat, että hänen miehensä pelasti nämä lapset lähes varmalta kuolemalta keskitysleirillä. Salaisuus paljastui vasta 1988. Vuonna 2002 Englannin kuningatar myönsi Wintonille ritarin arvon, kolme vuotta tämän jälkeen hän kuoli 106-vuotiaana.

Mia laulaa kappaleen ’Rauhaa pyhä maa’. Harri Joki kertoo yllättävästä tapaamisesta Öljymäellä ja matkasta Beetlehemiin.

KYÖSTI ERKINKORPI ’Puukko ja pistooli vaihtuivat Jeesukseen’ ti 7.9 klo 20:30 ja su 12.9 klo 19:30

Kyösti Erkinkorven elämä on ollut hyvin rankka. Jo pienenä hän näki äitinsä puukotuksen, juoksi piiloon väkivaltaista isäänsä ja ajautui poikakodin jälkeen rikollisjengeihin. Mutta sitten Kyöstin luotettavimmat ystävät, puukko ja pistooli, vaihtuivat Jeesukseen.
Kyösti Erkinkorvella oli lapsena hieno ja varakas koti Kuopiossa, joka oli kuitenkin sisäisesti rikkinäinen. Lapset joutuivat todistamaan äidin pahoinpitelyn, jonka seurauksena äiti vammautui pahasti ja isä joutui vankilaan. Siitä seurasi Kyöstin elämässä lastenkodit, kasvatuslaitos ja jo alle 18-vuotiaana ensimmäisen kerran vankila. Vankilavuosia kertyi noin 10. Kyösti oli mukana rikollisjengeissä Ruotsissa, jossa hän kohtasi vanhan miehen, joka antoi hänelle traktaatin ja kutsui seurakuntaan. Kyösti tuli uskoon Filadelffia-seurakunnassa Tukholmassa.
Harri Joki puhuu aiheesta ’Laske kaikki siunaukset’. Mia Joki laulaa englanninkieliseltä CD:ltään kappaleen ’All You Need Is Love’.

RAIMO RAHNASTO ’Täällä ammutaan suoraan kohti’ ti 14.9 klo 20:30 ja su 19.9 klo 19:30

Raimo Rahnasto luuli, että Laihialle oli tullut tivoli, mutta teltta olikin täynnä penkkejä. Kun Raimo veljensä kanssa kysyi: ’Eikö täällä ammutakkaan?’ Hän sai vastauksen: ’Joo, täällä ammutaan suoraan kohti!’. Pojat menivät myöhemmin tuohon telttakokoukseen ja ammukset osuivat, sillä myöhemmin 1950-luvun lopulla veljekset, Reijo ja Raimo, tulivat uskoon. Sen jälkeen hän sai lupauksen Jumalalta, että vanhempien avioliitto ei purkaudu ja samalla hänet kutsuttiin evankelistaksi. Hän asui yli 12 vuotta Ruotsissa ja toimi siellä pastorina ja evankelistana alkoholistien, narkomaanien ja rikollisten keskellä. Raimo Rahnasto asuu nykyään Kokkolassa ja hänellä on edelleen sana hallussa.

Mia Joki laulaa kappaleen ’Kiittää mä saan’, joka kertoo, kuinka usein huomaamme asioiden tärkeyden, vasta kun menetämme ne. Harri Joki kehottaa ’lähtemään pois Egyptistä’.

STEFAN LINDSTRÖM – Hänestä tuli maailman onnellisin mies ti 21.9 klo 20:30 ja su 26.9 klo 19:30

Stefan Lindström oli narkomaani ja yksi Hangon vaarallisimmista rikollisista. Kun ihmiset kohtasivat hänet, he vaihtoivat kadun toiselle puolelle. Yhdeksän vuotta sitten poliisit tulivat Stefanin kotiin noutamaan perheen 4-vuotiasta tyttöä. Tyttö juoksi yläkertaan sängyn alle piiloon, mutta poliisit veivät hänet pois vanhemmilta. Stefanilla oli takana 30 vuotta päihteitä ja 20 vuotta vankilaa, mutta lapsen huostaanotto mursi hänet niin, että kesällä 2011 Stefan tuli uskoon. Tänä päivänä Stefan on onnellinen mies ja häntä ja hänen elämänmuutostaan ihmettelevät kaikki.

Mia Joki laulaa vanhan valssin ’Niin kaunis maailmamme on’.

MIIKA AUVINEN ’Vainottujen kristittyjen tähden’ ti 29.9 klo 20:30 ja su 3.10 klo 19:30

Miika Auvinen on maailman suurimman, vainottuja kristittyjä auttavan, Open Doorsin Suomen johtaja. Miika kertoo, kuinka papin pojasta ja lähetyslapsesta tuli itsestä pappi. Hän kuitenkin meni töihin finanssitaloon. Myöhemmin burnoutin keskellä Jumala johdatti häntä raamatunkohdalla. Saman raamatunkohdan hän kuuli yllättävässä tilanteessa. Miika kertoo myös, miten hänestä tuli Open Doorsin Suomen johtaja.

Harri Joki kertoo sudanilaisesta maanalaisesta seurakunnasta, jonka 14 jäsenestä jäi henkiin vain kaksi. Mia Joki esittää uusitun version ohjelman tunnuskappaleesta ’Iankaikkisen elämän’.

RITU YLIPAHKALA ’Narkkaritytön ihmeellinen tarina’ ti 5.10 klo 20:30 ja su 10.10 klo 19:30

Ritu oli perheen vilkkain lapsi, joka lähti Imatralta suureen kaupunkiin, Helsinkiin. Ritu tutustui amerikkalaiseen mieheen, joka tarjosi hänelle huumeita. Siitä alkoi vuosien huumekierre.
Ritu Ylipahkala on värikäs ja iloinen persoona, jonka uskoontulo mullisti hänen elämänsä ja sen kautta monen muun elämän. Nykyään kuopiolainen Ritu on edelleen innokas Jeesuksen todistaja ja evankelista.

Mia Joki esittää kesäisen kappaleensa ’Laulan laula’n. Harri Joen aiheena on puukkojunkkarit ja erityisesti Antti Isotalo, jonka kerrottiin tulleen uskoon 12 vankilavuoden jälkeen.

MINNA REINIKAINEN ’Kuinka ylilääkäristä tuli vankilalähetti’ ti 12.10 klo 20:30 ja su 17.10 klo 19:30

Minna Reinikainen syntyi Egyptissä. Kun perhe oli Itä-Afrikassa Tansaniassa, nuori tyttö näki aliravittuja lapsia ja hän halusi auttaa heitä. Silloin hän päätti, että hänestä tulee isona lääkäri. Lapsuudentoive toteutui ja hän toimi mm. ylilääkärinä Joensuussa. Kuusi vuotta sitten tapahtui kuitenkin jotain hyvin dramaattista.

Mia Joki laulaa viimeisimmän ’Uskollinen’ CD:nsä ykköskappaleen ’Kuka sua rakastaa’. Harri Joki kertoo rikollisesta, jonka elämä sai kokonaan uuden käänteen poliisiautossa.

RAINE SAVOLAINEN ’Viranomaiset sanoivat – Ei toivoa’ ti 19.10 klo 20:30 ja su 24.10 klo 19:30

Raine Savolainen kertoo, kuinka poikakodin kasvatista ja huumeiden käyttäjästä tuli Jumalan mies.

Mia Joki kertoo 17 vuotta uskonsa tähden Venäjän vankilassa istuneesta Dimitristä, joka sai viimein kuolemantuomion. Kun häntä haettiin sellistä teloitettavaksi, tapahtui jotain uskomatonta…

Ohjelmassa kuullaan kappale: Elämä on lahja, joka on Mia Joen tulevan albumin nimikkokappale.

Marika Saari ’Tarot-kortit ja noitarummut poltettiin’ ti 26.10 klo 20:30 ja su 31.10 klo 19:30

Marika Saari etsi apua enkeleitä ja New Agesta lapsuutensa haavoihin, löytämättä kuitenkaan rauhaa ja vastauksia. Tänään Marika on onnellinen nainen, joka rakastaa Jeesusta ja Raamattuansa. Mitä tapahtui?

Jaksossa kuullaan Välimeren rytmein väritetty kappale ’Elää saan’, kappaleen esittää Mia Joki.

Kemin Jokke ’Puistokemististä ihmisten kalastajaksi’ ti 2.11 klo 20:30 ja su 7.11 klo 19:30

Kemin Jokke on monille tuttu, pitkän linjan saarnaaja ja evankelista. Ennen uskoontuloaan hän oli merimies, mutta ajautui sitten Tukholman alamaailmaan, jossa hän näki monen kohtalotoverinsa kuolevan aineisiin, mutta sitten tapahtui jotain ihmeellistä!

Mia Joen yksi voimakkaimmista kappaleista on ’Aina ja iankaikkisesti, jonka sanat ovat suoraan Ilmestyskirjan 5 luvusta.

Harri Lampinen ’Musta vyö vaihtui Raamattuun’ ti 9.11 klo 20:30 ja su 14.11 klo 19:30

Harri Lampisella oli judon musta vyö, kilpailuja maailmalla ja menestystä, mutta jotain puuttui…

Mia Joki laulaa englanninkielisen kappaleensa ’All You Need Is Love’.

Timo Räihä ’Pullon henki oli viedä SM-mitalimiehen’ ti 16.11 klo 20:30 ja su 21.11 klo 19:30

Timo päätti pienenä, ettei tartu pulloon, niinkuin hänen isänsä. Mutta toisin kävi. Alkoholi vei painin SM-mitalimiehen sairaalaan saakka. Mutta sitten…

Mia Joki laulaa kitaroiden tahdittaman kappaleen ’Olet ihana’.

Paavo Savolainen ’Lumpiot lattiaan hullujenhuoneella’ ti 23.11 klo 20:30 ja su 28.11 klo 19:30

Paavo Savolaisen isä kuoli putkaan pojan ollessa vasta 10-vuotias. Siitä syntyi katkeruus ja rikoskierre, joka vei Paavon jo 15-vuotiaana vankilaan. Lopulta hän löysi itsensä ’hullujenhuoneelta’. Siellä tapahtui jotain yliluonnollista…

Lisää tulossa….